Bläckpatroner

I vår webbshop hittar du bläckpatroner från alla ledande varumärken: Brother, HP, Canon, Samsung, Dell, Epson, Konica Minolta, Kyocera, Lexmark, Oki, Olivetti, Ricoh och Triumph-Adler. Vi lagerför både företagens egentillverkade bläckpatroner och de något billigare kompatibla bläckpatronerna. Alltid till lägsta möjliga pris. Ta en titt på PrintAway stora utbud av bläckpatroner som passar alla välkända bläckstråleskrivare på marknaden.

Hitta enkelt din skrivare. Välj först märke, sedan serie och därefter modell

Välj märke
Välj serie
Välj modell

Billiga bläckpatroner för bläckstråleskrivare

Bläck på papper: enklare blir den inte, grunden av hela vår skriftkultur. Men trots det är historien bakom utvecklingen av dagens bläckstråleskrivare inte lika enkel. Nedan kan du läsa mer om de olika märkena, från HP och Canon till Oki och Lexmark.

Japanska Epson grundades under andra världskriget. Inledningsvis producerade de däremot något helt annat än bläckstråleskrivare och bläckpatroner – nämligen klockor. Vid OS i Tokyo 1964 utsågs företaget som officiell tidtagare med bra marknadsföring som följd. Och bara fyra år senare lanserade Epson sin första bläckstråleskrivare. Men vi får hoppa fram till 1990 innan vi hittar Epson på den europeiska marknaden. Idag säljer Epson bläckpatroner och bläckstråleskrivare i de flesta delarna av världen.

Även om Oki är känt för sin laserskrivare, tillverkar företaget även bläckstråleskrivare och skrivarpatroner. Oki har existerat i mer än 130 år och har idag fler än 18 000 anställda i 120 länder. Personalen sysslar bl.a. med att producera bläckstråleskrivare och bläckpatroner åt världens alla personer som föredrar bläckstråleskrivare från Oki.

Italienska Olivetti grundades 1908. Efter mer än hundra år som tillverkare av bland annat skrivmaskiner, de första grundstenarna till dagens bläckstråleskrivare och skrivarpatroner var skrivmaskiner, är de idag ett av många välkända skrivarmärken som tillverkar bläckpatroner och bläckstråleskrivare åt stora delar av världens befolkning. Olivetti är en del av Telecom Italia med huvudkontor i Italien.

Samsung grundades så sent som 1969 och är därför förhållandevis ny på marknaden inom bläckpatroner och skrivare. Men det har inte hindrat Samsung från att bli en av världens ledande tillverkare av allt från telefoner till bläckstråleskrivare, inklusive bläckpatroner, på mindre än femtio år.

Bläckpatroner från Lexmark har man kunnat få sedan 1991 – men även om Lexmark inte har befunnit sig någon längre tid på marknaden av bläckstråleskrivare och bläckpatroner, har de inte skyggat tillbaka: På några få år har Lexmark vuxit till ett av världens mest populära skrivarmärken, även inom området för bläckpatroner.

Konica Minolta, som nu även tillverkar bläckpatroner, kan spåras hela vägen tillbaka till Tokyo 1873. Men det var inte förrän 2000 som företaget fick namnet Konica Minolta. Det skedde i samband med att de två tillverkarna Konica Corporation och Minolta co., Ltd. gick samman för att bland annat producera bläckstråleskrivare och bläckpatroner.

Den tyska tillverkaren av bläckpatroner och bläckstråleskrivare, Triumph-Adler, grundades 1957 som en sammanslagning av Triumph och Adler. Det finns således en gedigen tradition och massor av erfarenhet bakom företagets produkter. Du kan vara säker på att få utmärkt kvalitet när du köper bläckpatroner och skrivare från Triumph-Adler.

Många konsumenter äger en bläckstråleskrivare från Canon och köper därmed Canons bläckpatroner. Men visste du att i 2008 nådde Canon en placering som nr. 36 på Business Weeks lista över världens bästa globala varumärken. Canon har faktiskt ca. 245 företag på världsplan och är därmed bland de mest pålitliga och ledande varumärkena inom tillverkning av bläckstråleskrivare och bläckpatroner.

Även japanska Ricoh har deltagit i spridningen av bläckstråleskrivare och bläckpatroner. Ricoh grundades 1936 och har nu sitt huvudkontor i Tokyo. I Danmark har Ricoh ca 180 anställda med huvudkontor i Vallensbæk Strand, samt kontor i både Århus och Kolding, som ser till att de skandinaviska konsumenterna inte får slut på bläck och bläckpatroner.

Även om det är mer än ett sekel sedan som bläckpatronsgiganten Brother grundades i Nagoya i Japan, är det idag ett av de mest moderna skrivarmärkena på marknaden med en global produktion av bläckpatroner och skrivare. 1958 fick Brother en gren i Europa, först i Irland och tio år senare i Norden. På den tiden tillverkade Brother allt från symaskiner till motorcyklar. Men med åren började de använda sig av sin mångåriga, tekniska erfarenhet till att även gå in på marknaden för bläckstråleskrivare och bläckpatroner.

Ursprungligen var William Redington Hewlett och David Packard troligtvis inte sysselsatta med att producera en maskin som kunde skriva på papper med hjälp av bläckpatroner. Men med tiden blev deras företag, HP, ett av världens ledande tillverkare av bläckstråleskrivare och bläckpatroner. Särskilt DeskJet-serien har vunnit stor global popularitet och vittnar om ett fortsatt stort intresse för både bläckstråleskrivare och bläckpatroner.

Michael Dell var intresserad av att utveckla datorteknik - och så småningom bläckstråleskrivare och bläckpatroner. Oavsett vad, grundade han Dell i 1984. Företaget har sedan dess blivit en av de största tillverkarna av bläckstråleskrivare och bläckpatroner. Vi måste däremot hoppa fram till 2003 innan vi hittar Dells första skrivare på marknaden, men många konsumenter tog snabbt till sig det nya skrivarmärket. Idag kan du alltså få både bläckstråleskrivare och bläckpatroner som har tillverkats av Dell.